Сезона 2018. за 3Х3 такмичења је била за незаборав, превазишла је сезону 2017. и свакако је најбоља од када се ово такмичење организује под окриљем Кошаркашког савеза Србије.

Историjском успеху који је остварен прошле године (сениори европски и светски прваци) највише су допринели бројни турнири које смо организовали, као и сви локални организатори. Већ сада, бројне организације и локалне средине заинтересоване су за учешће у неком од званичних формата 3х3 такмичења, па је ово права прилика да се пријавите.

Конкурс траје до 10. марта 2019. године, а после овог датума КСС ће, на основу пристиглих пријава, у року од 15 радних дана објавити комплетан систем и календар такмичења за 2019. годину.

У наредом периоду, до краја фебруара, по регионалним савезима биће одржане презентације на тему укључивања локалних организатора у организацију 3х3 турнира, на којима ћете бити у прилици да добијете много детаљније информације.

Попуњене пријаве слати на мејл: adzic@kss.rs и 3x3serbia@gmail.com

За територију Војводине, поред пријаве на поменуте мејлове, обавезно послати пријаву и на ksv@eunet.rs

Организатор се може кандидовати за један од препознатљивих формата 3×3 такмичења: Првенство Србије (квалификациони турнир А, Б, Ц категорије и финале Србије), 3×3 Србија Куп, самостални турнир… Више информација можете видети у документу „категоризација 3×3 турнира“ који можете добити од координатора. Приликом попуњавања формулара не треба да се опетрећујете прецизношћу и тачним финансијским детаљима, важна је јасна намера и озбиљност локалног организатора да може да изнесе организацију. Ово је само први корак у добијању организације једног турнира. Одмах по завршетку конкурса контактираће вас кординатор 3×3 за извршење наредних корака. Уколико добијете организацију неког баскет турнира, са Кошаркашким савезом Србије потписујете уговор или добијате потврду о организацији турнира са којим можете аплицирати за финансијска средства код локалне самоуправе и спонзора.

За сва питања и више информација:

Бошко Аџић +381-64-8272-716 или на: adzic@kss.rs

Образац за организацију 3X3 турнира 2019. можете преузети овде

Образац-за-кандидатуру-за-организацију-баскет-турнира-у-2019.