Kрај домаће баскеташке сезоне све је ближи, а данас је одигран и турнир на Палићу. До шампионске титуле стигли су играчи екипе Аутокућа Секулић.

Након групне фазе и нешто другачијег система, па су тако најбоље пласиране екипе из Б и Ц групе обезбедиле директан пласман у полуфинале, односно Аутокућа Секулић и Мрчајевци, док су по две екипе из три групе играле у четвртфиналу.

Тако је тим Баку у неизвесном финишу савладао Галенс са 21:20, док је Wuxi потврдио квалитет у окршају са екипом Технички П Гаража – 21:13. Међу четири најбоља тима пак, Секулићи су обезбедили финале, тријумфом над гостима из Азербејџана са 21:18, док је Wuxi био бољи од Мрчајеваца са 21:18.

Пре мушког финала, играле су и сениорке, а славила је екипа Т1 са 14:11. У јуниорској конкуренцији, набољи су били баскеташи екипе Месари. У финалу су савладали Субак Југовићи са 17:12.

У мечу одлуке у мушкој конкуренцији, баскеташи Аутокуће Секулић су након бројних турнира у самом врху, стигли и до тријумфа. Са 21:14 савладали су екипу Wuxi и тако потврдили пласман у велико финале Србије. Треће место заузела је екипа Мрчајевци.

Шампиону је припао чек на 100.000 динара, док је поражени финалиста инкасирао 20.000 динара, уз опрему Kошаркашког савеза Србије, трећепласираном је пак припала опрема савеза.

Секулићи су турнир освојили у саставу: Ђорђе Петровић, Никола Матијевић, Немања Жигон, Лука Стефановић.

Останите уз српске баскеташе, РОДА караван Србије у недељу се сели у Инђију.