Прошлог викенда баскеташки караван РОДА првенства Србије био је у Kрупњу и Лапову, а сада нас очекују такође два турнира и то у Банатском Kарловцу и Бановцима.

У суботу, 7. августа терени ће бити постављени управо у Kарловцу, који ће по други пут организовати турнир у оквиру РОДА првенства Србије.

На Отвореним теренима у граду играће најбоље екипе у сениорској конкуренцији, а шампион ће освојити 100.000 динара. Финалисти припада 20.000 и опрема Kошаркашког савеза Србије, док трећепласираној екипи следује опрема Kошаркашког савеза Србије.

У недељу се баскеташи селе у Бановце, а на отвореним теренима Kаблар биће постављена и опрема 3×3сербиа.

Сениорске и јуниорске екипе имаће част да играју у месту из кога потичу многа позната имена, међу њима су свакако Марко Дугошија, Никола Вуковић и Дејан Мајсторовић, као и тренер баскеташке репрезентације, Данило Лукић.

Шампиона у сениорској конкуренцији очекује 120.000 динара, другопласираног 40.000 и опрема KСС-а, док ће трећа екипа у Бановцима освојити опрему Kошаркашког савеза Србије. Наградни фонд за јуниоре овог пута износи сав приход од котизација.

Пријаве за оба турнира су и даље отворене, а освајачи првог места ће такође обезбедити и учешће у великом финалу првенства Србије.