Одавно је познато да се најбољи баскет игра баш у Србији, а осим што на турнирима у оквиру првенства неретко појављују иностране екипе, сада ће се то потврдити и на репрезентативном нивоу.

Овог викенда Београд ће бити домаћин 3×3 турнира у оквиру РОДА првенства Србије, али и турнира репрезентација, на којем ћемо гледати бројне селекције и у мушкој и у сениорској конкуренцији.

Ове године очекује нас и Светско и Европско првенство, а до тада и Србија и други национални тимови се вредно припремају.

Гледаћемо овог викенда неке од њих, а то су у мушкој конкуренцији: Србија, Србија У23, Француска 1, Француска 2, Аустрија, Велика Британија, Монголија 1, Монголија 2, Румунија 1, Румунија 2 и Холандија.

А, када се ради о женској конкуренцији, ту су: Србија У23, Мађарска 1, Мађарска 2, Монголија 1, Монголија 2, Пољска 1, Пољска 2, Румунија 1, Румунија 2, Аустрија, Велика Британија и Немачка.

Турнир ће се одржати на отвореним теренима КК Партизан на Калемегдану, у случају лоших временских прилика мечеви ће се играти у Спортском центру Динамик на Дорћолу. Финалног дана мечеве ће директно преносити Радио телевизија Србије.

Дакле, врхунски баскет је загарантован овог викенда у Београду!