Влада Републике Србије донела je Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услед пандемије COVID ‒ 19 изазване вирусом SARS‒CoV‒2, а која укључује финансијску помоћ и кошаркашким клубовима.

Реализација помоћи Владе Републике Србије остварена је  преко Министарства омладине и спорта Републике Србије и Кошаркашког савеза Србије.

Данас су сви клубови којима је намењена ова помоћ добили средства са упутством за правдање истиx.

Као одговорна организација, Кошаркашки савез Србије се у своје име и име клубова захваљује Влади Републике Србије, Министарству омладине и спорта Републике Србије, на огромној подршци нашим клубовима.

Свесни смо да ће клубови рационалном употребом средстава подићи ниво рада и квалитет нашег најтрофејнијег и националног спорта.

Кошаркашки савез је такође упутио помоћ клубовима у висини рате дела чланарине који припада Кошаркашком савезу Србије, а која није занемарујућа.

То је још једна у низу акција којом Кошаркашки савез помаже своје клубове.

Након поделе лопти свим клубовима сениорских рангова такмичења и Квалитетних лига млађих категорија КСС, финасирања директних преноса Прве женске лиге Србије и Друге Мушке лиге Србије, исплате трошкова службених лица, Кошаркашки савез Србије ће ове године финасирати и комплетне путне трошкове клубова Рода јуниорске лиге Србије, Триглав кадетске лиге и Триглав лиге за кадеткиње, као и набавку спортске опреме за клубове учеснике поменутих такмичења млађих категорија.