На Европском олимпијском фестивалу младих, који је завршен овог викенда у Банској Бистрици (Словачка), У15 репрезентација Србије освојила је седмо место. Дечаци које води тренер Милош Исаков Ковачевић у борби за пласман победили су Словачку – 76:51.

Претходно је у такмичењу по групама наш У15 тим остварио следеће резултате: Литванија – Србија 112:44, Србија – Словачка 91:79, Србија – Словенија 57:93, што није било довољно за полуфинале. Затим је у разигравању за пласман од 5. до 8. места изгубио од Турске 51:93, да би такмичење завршио победом над Словачком 76:51.

Треба истаћи да се на ЕЈОФ-у такмиче селекције до 16 година, па и да је наша репрезентација била годину дана млађа од осталих , јер је ово била прилика да дечаци до 15 година стекну одређено исуство играња великих такмичења које ће им значити у годинама које долазе, а пре свега већ следећег лета када ће играти Европско првенствo У16. Већини осталих селекција, ЕЈОФ је био део „припрема” за овогодишњи Евробаскет који ускоро почиње у Скопљу.

ФОТО: Олимпијски комитет Србије