Протеклог викенда, у Шапцу су одржана два значајна кошаркашка догађаја – откривање спомен плоче легенди шабачке кошарке Миловану Степандићу Степију на улазу Кош клуба у Шапцу и промоција књиге „Микан“ о легендарном владару наших паркета Мијаилу Грушановићу.

Овим манифестацијама присуствовао је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић, који је на оба догађаја одржао пригодне говоре.

У присуству великог броја познатих личности из спортског и кошаркашког света, на улазу Кош клуба у Шапцу откривена је спомен плоча легендарном тренеру Миловану Степандићу Степију, који је чак 38 година активно радио као тренер многих домаћих клубова и водио Шапчане када су играли највиши ранг такмичења. Одлуком скупштине града Шапца овај кошаркашки терен на коме је откривена плоча, који је носио назив ,,Синдикат”, а касније Кош клуб, добио је званичан назив ,,Милован Степандић Степи”.

У свечаној сали брода „Амфора“, после две године од објављивања због пандемије Ковид-19, промовисана је монографија посвећена најбољем шабачком кошаркашу Мијаилу Грушановићу Микану, који се иначе бавио и фудбалом и рукометом, аутора Момчила Ивановића. Мијаило Микан Грушановић коме је ова књига посвећена поздравио је присутне званице и истакао да је ово дело за њега трофеј који ће заувек заузимати посебно место.