На „Новосадском сајму“ данас је отворен „Сајам спорта“, под покровитељством Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину, Градским спортским савезом и Савезом за школски спорт Града Новог Сада. На овом сајму учествује више од 300 клубова, савеза и спортских друштава чланица Градског спортског савеза.

„Сајам спорта“ у Новом Саду и штандове Кошаркашког савеза Нови Сад и новосадских мушких кошаркашких клубова Војводинa и Стар, женских клубова Војводина 021, Новосадска ЖКА и Пролетер посетили су покрајински секретар за спорт Дане Баста, градски секретар за спорта и омладину Огњен Цвјетићанин, председник Градског спортског савеза Новог Сада Мићо Радановић, као и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић.

Уз високе званичнике, кошаркашке штандове су обишли бројни играчи и играчице ових клубова, као и У23 3×3 репрезентативци освајачи сребрне медаље на недавно завршеном Светском првенству Никола Ковачевић, Никола Лазић и Милош Антић, бивши трофејни репрезентативац Жељко Ребрача, председник КС Војводине Сава Рајковић, председник КС Нови Сад Наташа Анђелић, тренер 3×3 репрезентација Србије Данило Лукић и многи други…

Овом приликом уприличен је и целодневни кошаркашки програм. Кошаркашки савез Новог Сада је организовао 3×3 турнир за млађе категорије, док су показне тренинге држали ЖКК Пролетер, ЖКК Војводина 021, ЖКК Новосадска ЖКА, КК Војводина и КК Стар.