Млада 3×3 репрезентација Србије, играчи до 23 године, освајачи сребрне медаље на Светском првенству у румунској престоници Букурешту, екипа у саставу Никола Ковачевић, Никола Лазић, Милош Антић и Алекса Стојановић, предвођена тренером Данилом Лукићем, кондиционим тренерима Његошем Миловићем и Александром Милошевићем, у пратњи селектора сениора Марка Ждера, посетила је данас „Кућу кошарке“. Вицешампионе света угостиo je генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић, који је истакао да су успеси наших 3×3 репрезентација овог лета, нарочито сениорске, фантастични.

– Честитам вам у име комплетног Кошаркашког савеза Србије… За све нас овај резултат много значи… Мало је недостајало за победу и у финалу, мало среће… Вама је свакако најтеже, али то је спорт и зато је тако занимљив… Показали сте да сте међу две најбоље екипе на свету, ова сребрна медаља је као златна. Хвала вам што сте одвојили време и што сте и поред својих обавеза успели да одете на Светско првенство и представљате нашу репрезентацију у најбољем светлу. Свака част вама, тренерима и стручном штабу, ово треба да вам буде подстрек и верујем да ћете у будућности постизати још боље резултате – рекао је Болић.

Менаџер за 3×3 у КСС Дејан Ђокић, који је био уз екипу у Букурешту, истакао је да се тренер Данило Лукић обавио сјајан посао на Светском првенству, баш као и наши играчи.

– Имали смо врхунске услове за припреме, момци су од првог тренутка тиме што су њих двојица одбили да играју на Мастерсу, један што је малтене право са утакмице КЛС лиге кренуо на првенство и један без поговора дошао из БиХ, направили базу за освајање једне од медаља. Овог пута је била сребрна, али су игром свакако свима показали да је требало да буде златна. Ово је била једна од најбољих 3×3 репрезентативних година у свим категоријама, пет финала, две златне и три сребрне медаље… – објаснио је Лукић.

Никола Ковачевић је захваљујући сјајним партијама изабран у најбољи тим Светског првенства.

– Уврштен сам у најбољу тројку шампионата, али могао је то да буде било ко од нас четворице. Стварно смо играли добро, тимски, сложно до самог краја, највише бих желео да се на томе захвалим саиграчима.

Никола Лазић каже да је на њега најјачи утисак оставила комплетна организација СП.

– Цело Светско првенство било је сјајно, скупили смо се пет дана пре почетка, одрадили заједно пет тренинга и дошли у Букурешт са намером да освојимо злато. Дошли смо до финала, недостајало је мало спортске среће, али сребро никако није мали успех.

Милош Антић истиче да је најтежа утакмица била полуфинале против Француза.

– Тај меч је био најтежи јер нам Француска не одговара као екипа, али збили смо редове, одиграли како смо се договорили и на крају заслужено победили.

Алекса Стојановић се још једном осврнуо на драматично финале против Пољске.

– Било је то, пре свега, једно прелепо искуство, самим тим што смо дошли до финала и имали прилику да играмо пред пуним трибинама у сјајној атмосфери. Наравно да остаје жал за златом, али и сребро је велики успех…

Наша У23 3×3 репрезентација oдиграла је одлично цео шампионат. У такмичењу у групи падали су редом Катар 22:16, Казахстан 21:16, Израел 22:19, Немачка 21:15, у четвртфиналу Јапан 20:17, у полуфиналу Француска 17:15, док је у финалу славила Пољска после драматичне завршнице 21:20.