Делегација Кошаркашког савеза Србије предвођена генералним секретаром Златком Болићем и потпредседником за такмичења Душаном Пројовићем посетила је данас Ниш и састала се са градоначелницом Драганом Сотировски.

Главна тема била је утакмица трећег „прозора“ ФИБА квалификација за Светско првенство 2023, коју ће мушка сениорска репрезентација одиграти 3. јула 2022. у нишком „Чаиру“. На дневном реду је било и Еврoпско првенство за јуниоре лета 2023. године чији ће домаћин такође бити Ниш, као и припреме женске јуниорске репрезентације за Европско првенство у Бугарској које ће бити одржане у овом граду.

Представници КСС уручили су градоначелници Драгани Сотировски пригодан поклон у знак захвалности за сјајну организацију Купа Радивој Кораћ и Купа Милан Цига Васојевић 2022. и изразили велику захвалност граду Нишу и Регионалном кошаркашком савезу Источна Србија за одличну организацију недавно одржаног турнира у оквиру РОДА 3×3 Првенства Србије на Тргу Краља Милана.

Приликом ове посете, делегација КСС састала се и са генералним секретаром РКСИС Александром Јоцићем, са којим је разговарала о организацији утакмице Србија – Белгија.