Генерални секретар КСС Златко Болић и координатор регионалних кошаркашких савеза Бошко Аџић посетили су РКС Источна Србија. Састанак је одржан у Нишу, а проширену делегацију Регионалног савеза предводили су председник Урош Парлић и генерални секретар Александар Јоцић, уз присуство чланова Председништва РКС, делегата РКС у Скупштини КСС и представника регионалне канцеларије и комесара такмичења.

Представници КСС упознали су присутне представнике РКС са активностима КСС у претходном периоду као и очекиваним активностима у наредном периоду, са посебним акцентом на предстојећој квалификационој утакмици Србија – Словачка.  Као и приликом посете региону Јужне Србије, основни смисао посете је био информисање представника КСС о раду Регионалног савеза и клубова.

Кроз живу дискусију, представници Регионалног савеза и клубова информисали су представнике КСС о актуелним проблемима у раду. Оно што је видно јесте да су теме разговора биле готово идентичне са темама покренутим приликом обилазака других регионалних савеза, најчешће из дела такмичења и дела нормативних аката КСС (Правилника о такмичењу и Регистрационог правилника). Договорено је да сви предлози који су изнети у усменом обраћању буду обједињени и достављени у писаној форми и да је то једини и прави пут како би ти предлози били предмет разматрања од стране КСС.

Овим путем са захваљујемо руководству РКС Источна Србија на доброј организацији састанка и присуству бројних представника, као и на лепом необавезном дружењу организованом после званичног састанка.