Први овогодишњи ФИБА 3×3 Мастерс турнир управо је завршен у Дохи (Катар), а по први пут је титулу победника једног од Мастерс турнира понела екипа Амстердама. Треба нагласити да је изузетан допринос овој титули донео и Максим Ковачевић који ове сезоне наступа за ову екипу (званично други стрелац турнира).

Српске екипе – све три које су учествовале – у конкуренцији најбољих екипа на планети приказале су веома добре партије. Званично су заузеле друго (Нови Сад), треће (Лиман) и пето (Уб) место на турниру.

Пре свега, „нови“ Нови Сад (за који сада наступају Душан Домовић-Булут, Томислав Ивошев, Страхиња Милошевић и Марко Милаковић) био је финалиста турнира, и поражен је „двојком“ у последњим секундама меча (при резултату 19:19 Максим Ковачевић погађа „двојку“ за тријумф Амстердама). Екипа Новог Сада играла је најбоље баш када је и требало те се због тога и нашла у финалу. У својој квалификационој групи су били „половични“ (победили Катарце – екипу Лусаил, а изгубили од нашег Уба), да би у четвртфиналу елиминисали словеначки Пиран (20:15), те потом у полуфиналу тријумфовали над званично најбољом екипом на свету Ригом (21:16).

Екипа Лимана била је најпријатније „изненађење“ турнира, и то због тога што су готово од финиша првог меча на турниру (меча у групи против литванског Шакаиа у коме су победили 21:14) до самог краја турнира играли са три играча (Стефан Којић је задобио повреду скочног зглоба) у саставу Михаило Васић, Александар Ратков и Небојша Килијан. У четвртфиналу су се састали са преосталом српском екипом на туриру – екипом Уба, и славили резултатом 21:19, али на жалост нису имали снаге да пруже са само три играча још једну изузетну партију у полуфиналу и изненаде каснијег шампиона екипу Амстердама.

Екипа Уба, за коју наступају репрезентативци Србије – Дејан Мајсторовић и Марко Савић, уз Страхињу Стојачића и Марка Бранковића заузели су пето место на турниру, иако су после првог дана такмичења у групама били најуспешнија наша екипа (победама над Новим Садом и катарским Лусаилом заузели прво место у својој групи).

Ово је можда и једини ФИБА 3х3 Мастерс који је одржан пре Олимпијских игара (под знаком питања је организација Мастерса у Уцуномији (Јапан) који би требало да се одржи непосредно пре ОИ) на коме можемо бити задовољни резултатима наших екипа, а и формом кандидата за предстојеће Олимпијске игре.