Србија У16 – Ирска У16 80:45 (13:18, 26:9, 21:8, 20:10)

Женска У16 репрезентација Србије победом је завршила такмичење по групама на Европском првенству Б дивизије у Подгорици. Тим који води селекторка Биљана Станковић тако је без пораза стигао до четвртфинала у коме ће као првопласирани тим А групе играти против другопласиране екипе Б групе – Бугарске, која је у одлучујућем мечу за пласман била боља од Црне Горе 70:64.

Тај меч се игра у четвртак од 14,15 часова.

После нешто споријег старта, наше девојке су већ у финишу првог полувремена почеле да хватају добар ритам. Серијом 13:3 су минималан заостатак – 18:20, претвориле у великих 31:23, колико је било после поена Имане Ћосовић, на три минута пре краја првог полувремена.

Испоставило се да је то био само почетак. У истом ритму изабранице селекторке Станковић наставиле су и по повратку из свлачионице. Нису одустајале од своје, сада већ препознатљиве, игре у одбрани. Што је резултирало сталним растом вођства нашег тима који је много пре краја решио све дилеме и могао да почне да размишља о четвртфиналу.

Стрелце је са 14 поена предводила Јана Весић, по 11 поена су додале Имана Ћосовић, и Иванка Ивановић, на 10 је стала Aна Јованов.

Комплетну статистику можете видети овде.