Данска У16 – Србија У16 56:77 (25:20, 11:20, 8:18, 12:19)

Мушка У16 репрезентација остварила је прву победу на Европском првенству у Скопљу, пошто је у другом колу такмичења по групама савладала Данску. Последњи ривал у овој фази биће селекција Словеније – сутра од 16,30 часова.

Наши момци су нешто спорије почели, што је сигурно имало везе и са начином на који су изгубили први меч на Шампионату. Потрајало је док нису ухватили свој ритам, али били су стрпљиви и крајем трећег периода успели да дођу и до двоцифрене предности, затим да меч лагано приведу крају.

После изједначеног почетка, Данска је била та која се прва одлепила и повела 25:18. Међутим, наши момци су много боље одиграли други период. Иако је ривал све време претио, успели су да окрену, па и да на велики одмор оду са капиталом од четири поена (36:40).

Данци су упорно форсирали шут за три поена, али није то било оно што је задавало највише проблема нашем тиму. Већи проблем је била контрола офанзивног скока ривала. Јер, иако нису погађали у великим процентима, напротив, Данци су купили своје промашаје и стварали себи друге шансе. Већ у првом полувремену су имали двоцифрен број офанзивних скокова.

Највише због тога, наши момици никако нису успевали да се осетније одлепе. Када год би побегли, Данци су налазили начин да се врате. И тако до половине трећег периода, када је Ружичић погодио за плус 10 (42:52). Тада наши момци као да су се коначно ослободили грча и заиграли како умеју. До краја су задржали добар ритам, дошли и до убедљиве победе.

Предводио их је Огњен Радошић који је убацио 26 поена. Двоцифрен учинак имао је још Мирослав Богдановић са 12 поена.

Комплентну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA