Данска У18 – Србија У18 41:102 (8:23, 14:28, 11:23, 8:28)

Женска У18 репрезентација Србије убедљивом победом над Данском ставила је тачку на такмичење по групама на Европском првенству Б дивизије у Софији и  у сјајном расположењу дочекује четвртфинале. Као прве у Д групи, наше девојке пут води на другопласирани тим Ц групе, а то је Холандија, која је у директном окршају за прво место у групи изгубила од Словачке (54:58).

Иако је дан раније осигурао прву стартну позицију пред четвртфинале, тим који води тренер Милан Видосављевић, ни против Данске није одустајао од своје препознатљиве игре, јаке одбране и сјајне контроле скока. Иако им је у овом мечу припадала улога апсолутног фаворита, наше девојке су меч максимално озбиљно схватиле, од првог до последњег минута играле ангажовано и врло убедљивом победом ставиле тачку на такмичење по групама.

На крају су пробиле и границу од сто поена, а ривалке спуситле на свега 41.

Минутажа је опет пажљиво распоређена. Само две девојке су играле више од 20 минута, ниједна мање од 10. Најефикаснија је била Јована Спасовски са 18 поена уз 9 скокова, 17 је убацила Марија Авлијаш, Милица Ђокић стала на 12, Катарина Кнежевић 11, а Ивона Миљанић на 10.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA