Србија У18 – Словенија У18 70:52 (16:12, 16:14, 23:6, 15:20)

Мушка У18 репрезентација Србије победом је стартовала на Европском првенству у Измиру. У првом колу тим који води тренер Владимир Ђокић савладао је Словенију. Следећи ривал нашег тима – сутра од 19,30 часова – биће селекција Грчке.

После изједначеног првог полувремена, наши момци су ривала сломили добром одбраном у трећем периоду. Тада су ривала свели на само шест поена, док су на противничкој половини терена били доста ефикасни. Предност нашег тима вртоглаво је расла, да би тројком Матије Милошевића на мало више од минут пре краја трећег периода побегли су 53:32.

Питање победника решено је већ тада. Иако су Словенци до краја узвратили, наши момци нису дозволи да њихова победа дође у питање. И овај – како је пред пут у Измир рекао селектор Владимир Ђокић – врло важан меч, наши момци су победили и у добром расположењу дочекују наставак такмичења.

На старту такмичења најрасположенији у нашем тиму био је Филип Радаковић који је уз 21 поена имао и 10 скокова, Илија Милијашевић је додао 13, Ђорђе Ћурчић је убацио 10 уз 9 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA