Израел У18 – Србија У18 62:68 (20:15, 19:7, 11:22, 12:24)

Мушка У18 репрезентација Србије играће у полуфиналу Европског првенства у Измиру. Тим који води тренер Владимир Ђокић је после великог преокрета у четвртфиналу савладао Израел и играће за медаљу на такмичењу у Турској. Противник у полуфиналу биће бољи из дуела Шпаније и Италије.

Истовремено, овај тријумф значи и пласман Србије на Светско првенство играча до 19 година, које ће се играти следећег лета.

Како је утакмица кренула,  није деловало добро за наш тим. Израел је био много конкретнији. Посебно се то односи на други период у коме је свео наш тим на само седам поена и велики одмор дочекао са капиталом од 17 поена (39:22).

Иако су многи помислили да је утакмица била готова, није била. Чак ни када је у 27. минуту Изреал је водио 13 поена (46:33). У двоцифреном минусу наши момци су били и минут и по пре краја трећег периода (50:40). Међутим, ништа то није поколебало наше момке. До краја овог дела игре свели су предност ривала на шест поена (50:44). И лагано кренули ка победи.

Покренуо их је капитен Милијашевић, поенима, украденом лоптом, па асистенцијом ка Ристићу који је погодио за само минус један – 53:52. Ускоро је Миленковић изједначио 54:54, да би два бацања Ћурчића донела Србији и  предност – 54:56.

Све се на терену окренуло. Наши момци су сада били ти који се питају, а Израел не више тако сигуран. Пет брзих поена Милијашевића повисли су предност нашег тима на шест поена – 57:63, четири минута пре краја. Били су то тренуци у којима су Орлићи и дефинитивно преломили резултат. До краја су успели да остану концентрисани, да приведу меч крају, на крају и прославе велику победу.

Предводио их је Илија Милијашевић са 16 поена и 8 асистенција. Марко Шаренац је додао 14 поена уз 11 скокова, двоцифрен учинак имао је још Ђорђе Ћурчић – 13 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA