Словенија У18 – Србија У18 67:70 (16:13,18:19, 20:20, 13:18)

Мушка У18 репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Измиру! Тим који води тренер Владимир Ђокић у борби за пласман био је боља од Словеније. И то после велике борбе, нешто лошијег почетка, али захваљујући одличној игри у другом полувремену.

Словенци су нешто боље почели. Половином другог периода отишли и на 10 разлике – 29:19. Међутим, то није обесхрабрило наше момке који су повезали редове,  потом поенима Ћурчића на минут и 45 секунди пре краја првог полувремена пришли на 33:32. Неколико прилика да сасвим окрену резутлат, наши момци нису искористили. Срећом, добро су се бранили, па је Словенија до великог одмора предност увећала само за један поен.

По повратку са великог одмора наш тим је наставио у том добром ритму, ускоро је сасвим окренуо резултат, да би тројком Милијашевића, крајем 26. минута побегао и на седам разлике – 47:40.

Међутим, Словенија је имала одговор у виду серије 9:2 за поравнање – 49:49 и наставак драме. Иако су је противник боље завршио трећи период, наши момци су боље отворили последњи – серијом 10:2 још једном окренули резултат и повели 62:56. Ни то није био крај. Словенија се још једном вратила, пришла на 66:67, пред последњих 50 секунди. Ђоковић (два пута) и Ћурчић су до краја били половични са линије пенала, али то је било довољно да се одбије тај налет ривала, на крају слави и велика победа.

Подсећамо, самим доласком до полуфинала наши јуниори су изборили пласман на Светско првенство играча до 19 година које ће се играти следећег лета.

Ђорђе Ћурчић је са 21 поеном (шест тројки из 15 покушаја) предводио све стрелцне, Лазар Ђоковић је бројао до 19, уз 9 скокова, Илија Милијашевић стао на 11 поена.

Илија Милијашевић је изабран у идеалну петорку турнира.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIIBA