Србија У20 – Исланд У20 81:67 (23:16, 16:22, 17:12, 25:17)

Мушка У20 репрезентација Србије освојила је прво место на Европском првенству Б дивизије, пошто је у финалу савладала Исланд. Тим који води тренер Владимир Јовановић тако је без пораза завршио турнир у Тбилисију.

Самим пласманом у финале Европског првенства Б дивизије, наши момци су остварили зацртани циљ – повратак у А дивизију. Међутим, желели су да сјајне партије у Тбилисију крунишу и коначним тријумфом. У намери су и успели, иако се Исланд показао као врло неугодан ривал. Који је такође желео да победом стави тачку на ово такмичење.

Тако су упорни Исланђани натерали наш тим на петоминутни пост на почетку другог периода, када су серијом 11:0 сасвим солидан капитал Орлића (23:16) са краја прве четвртине претворили у вођство (23:27). У једном тренутку било је и 27:34, али су наши момци успели да се ослободе притиска ривала и да прво полувреме заврше серијом 12:4, што је значило да на одмор носе предност од једног поена (39:38).

У наставку су се наши момци одиграли много конкретније. Пет минута по повратку из свлачионице отишли су и на плус девет (51:42), што је био сигнал да су поново ухватили свој ритам. До краја су успели да одбију сваки налет ривала и дођу до победе.

Лука Пауновић је са 17 поена био најефикаснији, Алекса Ковачевић је додао 15, на поен мање стали су Војин Медаревић и Михаило Мушикић.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA