Србија У20 – Словачка У20 112:63 (32:14, 26:27, 33:10, 21:12)

Мушка У20 репрезентација Србије убедљивом победом је стартовала на Европском првенству Б дивизије у Тиблисију. У првом колу Д групе тим који води тренер Владимир Јовановић победио је Словачку, сутра од 14,30 часова игра против Албаније која је у првом колу изгубила од Швајцарске

Наши момци су силовито ушли у меч, није претерано рећи да су питање победника решили већ после првих 10 минута, које су дочекали са 18 поена предности (32:14). Иако је постојао ризик да услед раног високог вођства дође до опуштања у игри, то се није десило. Посебно су трећи период наши момци одиграли у високом ритму, и то на обе половине терена.

Словачкој није помогло ни чак 10 тројки, колико је постигла из 22 покушаја, јер су у свим осталим елеметима изабраници тренера Владимира Јовановића били бољи. Посебно у скоку, и посебно под својим кошем, где ривалу нису дозволили да ухвати нити један промашај.

Селектор Јовановић је равномерно распоредио минутажу, сви момци су добили шансу. Нико није играо мање од 10 минута, а само је Алекса Ковачевић на терену провео више од 20 минута.

Најефикаснији суб или Михаило Бошковић и Михаило Мушикић који су убацили по 16 поена, док су по 15 додоали Урош Пауновић и Никола Манојловић.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA