Србија У20 – Литванија У20 71:41 (24:10, 12:14, 14:11, 21:6)

Женска У20 репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Шопрону, пошто је у осмини финала била боља од Литваније. Наредни ривал нашег тима биће бољи из дуела Италије и Холандије.

Прва четвртина осмине финала можда је била и најбоља у досадашњем делу такмичења за наш тим. За разлику од неких претходних мечева, у тим тренуцима и шут за три је служио наше девојке, које су брзо повеле 5:0, водиле и 24:6, на први мали одмор отишле са великих 24:10, испоставило се, већ тада решиле питање победника.

Иако је наредних 20 минута Литванија била колико-толико равноправан ривал, наше девојке ривалкама нису дозволиле да угрозе њихову предност, самим тим и победу. Последњи период су отвориле серијом 11:2 и дефинитивно ставиле тачку на овај меч. Сигурно су ишле ка четвртфиналу, а истовремено овим тријумфом су оствариле први зацртани циљ – опстанак у А дивизији.

Све девојке су добиле шансу и све су се уписале у стрелце. Најрасположенија у нашем тиму билаје Невена Росић која је меч завршила са 23 поена – пет тројки из седам покушаја. До двоцифреног учинка ишла је још Милица Матић која је бројала до 10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

PHOTO by FIBA