Женска кошаркашка репрезентација Србије данас путује у Белгију, где ће учествовати на међународном турниру. Србија ће од вечерас бити у Кортрајку, заједно са селекцијама домаћина Белгије, Нигерије и Порторика.

Селекторка нашег тима Марина Маљковић на пут је повела 15 кошаркашица: Соњу Васић, Сашу Чађо, Невену Јовановић, Јелену Брукс, Дајану Бутулију, Александру Црвендакић, Ивон Андерсон, Драгану Станковић, Ану Дабовић, Мају Шкорић, Машу Jанковић, Анђелу Дугалић, Тину Крајишник, Ивану Катанић и Мину Ђорђевић.

Наше кошаркашице турнир отварају у петак утакмицом против домаћина Белгије. У суботу ће ривал бити репрезентација Нигерије, док ће се у недељу састати са Порториком. Сва три дуела почињу у 17 часова.

После повратка из Белгије, Србија ће до одласка на Европско првенство тренирати у Београду.

Европско првенство почиње 17. јуна. Репрезентација Србије ће у групној фази у Валенсији за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе. Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.