Женска сениорска 3х3 репрезентација Србије није успела да се квалификује на ФИБА 3х3 Европско првенство. Од наших дама је у четвртфиналу била боља репрезентација Швајцарске која је славила резултатом 18:11.

Репрезентација Србије која је на овом квалификационом турниру у Тел Авиву наступала у саставу: Снежана Чолић, Жаклина Јовановић, Александра Рачић и Катарина Зец, није у свом четвртфиналном мечу успела да пружи партију сличну некој од јучерашњих, када су савладале све своје ривале.

Наше даме су, на жалост, квалификациони турнир завршиле на петом месту у коначном пласману. Треба рећи и да је наш тим првог дана одиграо чак три меча, док су у другим групама имали два, па и један меч.

Са квалификационог турнира у Тел Авиву „визу“ за одлазак на ФИБА 3х3 Европско првенство које ће се одржати у септембру у Грацу избориле су екипе: Швајцарске, Холандије и Португалије, док ће екипа Литваније чекати исход другог квалификационог турнира у Константи и „надати се“ да буде боља четвртопласирана екипа од оне која то буде у Румунији на квалификационом турниру.