Женска У18 репрезентација Србије отпутовала је у Софију где ће од 30. јула до 7. августа учествовати на Европском првенству „Б” дивизије.

Пред полазак на пут, селектор Милан Видосављевић одредио је тим који ће представљати Србију на такмичењу у Софији. То су: Милица Ђокић, Бојана Талијан, Ивона Миљанић, Ана Милановић, Ања Ђукић, Марија Авлијаш, Катарина Кнежевић, Дуња Зечевић, Сара Васиљевић, Јована Јевтовић, Тара Биочанин и Јована Спасовски.

Уз селектора Милана Видосављевића у стручном штабу још су: асистенти Тамара Бајић и Алекса Стаменковић, скаут Немања Ћулафић, физиотерапеут Марко Ђурковић, доктор Александар Чокановић и тим менаџер Јелена Поповић.

Селектор Видосављевић се, пре свега, осврнуо на саме припреме.  Наш тим је на окупу од 23. јуна, током припрема одиграо је и неколико пријатељских утакмица, а посебно добар тест био је турнир у Чешкој, који су наше девојке освојиле без пораза у конкуренцији селекција из А дивизије.
– Пре свега, морам рећи да сам веома задовољан припремама. Сматрам да смо направили добар посао, све што је замишљено је спроведено и са те стране можемо да будемо задовољни. Све играчице које су биле позване дале су максимум и самим тим подигле и тренинге на виши ниво. Имали смо две утакмице против Велике Британије, након тога смо отишли у Чешку где смо одиграли веома јак турнир против селекције домаћина, Израела и Финске. Имајући у виду да су све те екипе учеснице А дивизије, победе над њима много су нам значиле, пре свега да покажемо сами себи колико можемо. Ја верујем у ове девојке и сматрам да стварно могу много. Вредно су радиле цело лето, посветиле су се максимално и сада је дошло време да се то и наплати.

Вољом жреба, наше девојке су у првом колу слободне, потом до краја такмичења по групама немају предах. У групи су са селекцијама: Аустрије, Данске, Ирске и Румуније. По две екипе из свих група пласираће се у четвртфинале. У првој елиминационој рунди наш тим укрша са групом где су: Исланд, Норвешка, Холандија и Словачка. Стартујемо у недељу против Ирске.
– Не кријемо да идемо на Европско првенство са највишим амбицијама. Поштујемо све противнике у групи, идемо утакмицу по утакмицу. Свака следећа је најважнија. Видећемо на крају за шта ће то бити довољно. Захвалио бих се Кошаркашком савезу Србије и потпредседници за женску кошарку Ани Јоковић, који су нам као и сваки пут до сада омогућили најбоље услове за рад, потрудили се да нам ништа не недостаје и да све прође у најбољем реду.

Д група
Србија
Аустрија
Данска
Ирска
Румунија

Прво коло (30. јул)
17,15: Ирска – Данска
19,30: Аустрија – Румунија

Друго коло (31. јул)
15,15: Србија – Ирска
17,30: Данска – Аустрија

Треће коло (1. август)
15,00: Румунија – Данска
19,30: Аустрија – Србија

Четврто коло (2. август)
15,15: Ирска – Аустрија
17,30: Србија – Румунија

Пето коло (3. август)
17,15: Данска – Србија
19,30: Румунија – Ирска