Одбројавање је почело – после неколико месеци врхунског баскета широм Србије, на ред долази и велико финале!

Готово да већ унапред знамо шта нас очекује – најбоље српске екипе, спектакуларни потези,  неизвесни мечеви и врхунски баскет. Не каже се џабе – на улици само најјачи, а сада ћемо имати прилику да се још једном уверимо у то.

Ову сезону отворили смо у Сремској Митровици, а наредног викенда РОДА 3×3 караван нашао се у Kрагујевцу, па Нишу, Старој Пазови, Kосовској Митровици, Београду, Пожаревцу, Лапову, Сврљигу, Kладову, Свилајнцу, Банатским Kарловцима, Kикинди, поново у Нишу, Бановцима, Врњачкој Бањи, Смедеревској Паланци, Kрупњу, Лоћики, Чачку, Сокобањи, Бабушници, Новом Саду, Лазаревцу, Смедереву, Земуну, Палићу и Инђији. Последњи турнир очекује нас у Зајечару, а круг затварамо у Београду – великим финалом државног 3×3 првенства!

У Београду ћемо 21. септембра добити јубиларног десетог шампиона Србије, а то је сјајан начин да се заокружи читава деценија развијања новог олимпијског спорта у Србији.

Па, кренимо од сада већ давне 2013. године, када је титулу шампиона понела екипа Ранча, баш као и 2014. године. Наредне године, 2015. титулу шампиона Србије понели су баскеташи Мастер тима/Земун, који су, занимљиво, две године касније постали и шампиони света.

Вратимо се на Србију – 2016. године најбољи су били баскеташи Стар промо тима, а на „кров“ се наредне године попео Олимп. Наредне две године – Лиман је био најбољи и освојио је дуплу круну. Те 2020. године првенство је прекинуто услед глобалне пандемије коронавируса, али 2021. смо се вратили у великом стилу.

Тада су се најбоље показали играчи Раље. Kада све саберемо, рекордери у Србији су дефинитивно екипе Ранча и Лимана, који су освајали првенство по два пута, а од играча бисмо посебно издвојили Ивана Поповића, који у својој витрини има три пехара.

Али, сада је време да испишемо нову историју на Тргу Републике! У велико финале пласирали су се тимови који су освајали квалификационе турнире током сезоне, док се упражњена места попуњавају по сакупљеним бодовима током шампионата.

Сходно свему томе, у Београду у великом финалу гледаћемо следеће екипе: Kрупац, Уб, Пика, Аутокућа Секулић, Галенс, Сокобања, Kрупањ, Лиман, Моneyball, Мрчајевци, Muzzik, Партизан, Пирот, Сигма и Wоlwеs, а још једног учесника добићемо након последњег турнира у Зајечару.

Дакле, ствар је јасна – чека нас прави баскеташки спектакл у центру Београда!

Kо ће бити шампион Србије по 10. пут у земљи баскета и отићи да представља нашу земљу на мастерс турниру у Паризу? Остаје да заједно видимо у среду 21. септембра.