Црвена звезда мтс – Арт баскет 63:55 (15:16, 16:12, 14:11, 18:16)

Кадеткиње Црвене звезде мтс постале су шампионке Србије, пошто су у финалу савладале Арт баскет резултатом 63:55!

После изједначеног првог полувремена, у коме су се екипе углавном смењивале у вођству. Звезда је прва успела да се одлепи, и то у другој половини трећег периода, када је ривалкама  побегла на осам разлике – 45:37. Иако Арт баскет није одустајао од борбе и све време је покушавао да ухвати прикључак, црвено-беле су успевале да задрже дистанцу. Поенима Ане Милановић, домаће су у финиш ушле са седам поена предности – 60:53, затим у лаганом ритму прве прошле кроз циљ и приграбиле шампионски пехар.

Комплетну статистику финала можете видети овде

Фото галерију са финалне утакмице и свечане церемоније доделе награда можете видети овде.

Треће место припало је Краљеву, које је у мечу за пласман било боље од Војводине 021, резултатом 51:50.

Фото галерију са утакмице за треће место можете видети овде.

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Кошаркашком клубу женском Црвена звезда мтс за сјајну организацију Финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2021/2022. Испред ККЖ Црвена звезда мтс плакету је примио Зоран Ковачић, а плакету је предала Ирена Јекић, представница компаније Стерлинг, пријатеља КСС.

# Најбољи стрелац лигашког дела Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2021/2022 је Анђела Ђорђевић, члан екипе Хајдук Вељко из Неготина. Она је током лиге постигла укупно 468 поена, или просечно 22,3 поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручила је Биљана Станковић, селекторка кадетске репрезентације Србије. Поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# МВП играчица лигашког дела Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2021/2022 је Ана Милановић, чланица екипе Црвена звезда мтс из Београда. Укупно је сакупила 555 индексних поена, односно 29,2 индексна поена по утакмици. Током лиге је остварила учинак од 21,3 постигнутих поена, 8,8 скокова и 3,3 асистенција по мечу, за нешто више од 25 минута на паркету. Пехар и пригодан поклон уручио је Милан Видосављевић, селектор јуниорске репрезентације Србије. Поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# На основу гласања тренера екипа у лиги, најбољих пет играчица у Триглав Женској Кадетској лиги Србије у сезони 2021/2022 су: Катарина Кнежевић (Арт баскет), Јована Јевтовић (Црвена звезда мтс), Маша Бузић (Рас), Дариа Несторов (Радивој Кораћ) и Ана Милановић (Црвена звезда)

Пехаре и пригодне поклоне најбољим играчицама уручили су Биљана Станковић, селекторка кадетске репрезентације Србије и Милан Видосављевић, селектор јуниорске репрезентације Србије.
Поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# Најбољи стрелац финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије за сезону 2021/2022 је Ана Милановић из Црвене звезде мтс, која је током турнира постигла укупно 53 поена, или просечно 17,7 поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручио је Милан Видосављевић, селектор јуниорске репрезентације, а поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# МВП играчица финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије за сезону 2021/2022 је Јована Јевтовић из Црвене звезде, која је током турнира сакупила укупно која 84 индексна поена, односно 28 индексних поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручила је Биљана Станковић, селекторка кадетске репрезентације Србије, а поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг предала је Ирена Јекић.

# Пријатељ Кошаркашког савеза Србије компанија Стерлинг припремила је поклоне за све четири екипе које су се нашле на данашњој церемонији доделе награда, које је уручивала Ирена Јекић, представник компаније.

# Четврто место на Финалном турниру припало је екипи Војводина 021, а пехар за четврто место уручио је Бранко Алексић, комесар такмичења.

# Треће место на финалном турниру освојила је екипа Краљева. Бронзане медаље уручили су Биљана Станковић и Милан Видосављевић, који је уручио и пехар за треће место.

# Друго место на финалном турниру припало је екипи Арт баскета. Сребрне медаље уручили су Биљана Станковић и Милан Видосављевић, а пехар за друго место уручила је Биљана Станковић.

#Прво место и шампионску титулу у Триглав Женској Кадетској лиги Србије за сезону 2021/2022 освојила је екипа Црвене звезде мтс, а златне медаље су уручили Биљана Станковић и Милан Видосављевић. Шампионски пехар уручила је Ана Јоковић, потпредседница Кошаркашког савеза Србије.