Међународни кошаркашки камп КАСТА од свог постанка 1998. године ради по Плану и програму рада проф. др Миливоја Каралејића, а већ неколико сезона ради са Сертификатом-знаком квалитета КС Србије. За претходне 24 сезоне 27.017 кампера који су дошли из 43 земље света и Србије имали су прилику да их подучава преко 1100 врсних тренера. Ове импозантне бројке довољно говоре да се на овом кампу квалитетно ради и да му се кампери радо враћају сваке сезоне.

И ове, као и претходне сезоне полазници кампа су, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе републике Србије, и деца из наше јужне покрајине. Помоћница директора ове канцеларије  Светлана Миладинов се обратила присутнима и истакла велики значај који похађање кампа има за ту децу те најавила наставак сарадње и наредних година.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић је у свом обраћању истакао да општина гради нове терене које ће ставити на располагање камперима већ идуће сезоне те да је захваљујући кампу Каста Ивањица добила своје место на спортско-туристичкој мапи Србије.

Проф. др Миливоје Каралејић је поздравио присутне уз констатацију да је основа успеха кампа струка као и логистика која је у служби кампера. Одличан рад са децом је подржан изузетним смештајем и исхраном у хотелу Парк у Ивањици као и одличним спортским комплексом. Томе треба додати и добру организацију и распоред свих активности.

Директор кампа Срђан Стојановић је у свом обраћању, уз поздраве свим присутнима на овој промоцији, говорио о томе како је КАСТА постала бренд на тржишту и како траје свих 25. година. Осврнуо се на историјат кампа истичући да су многи велики играчи прошли кроз камп а да су са њима радила нека од највећих тренерских имена из Србије.

Присутнима се на крају обратио и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Златко Болић истакавши да КАСТА испуњава апсолутно све строге услове које Кошаркашки савез Србије прописује за рад кампова. Овом приликом је уз честитке организаторима кампа, директору Срђану Стојановићу уручио и пригодан поклон.

У првој смени Међународног кошаркашког кампа Каста је 180 кампера. Сличан број кампера се очекује у свакој од шест смена колико камп траје, а то значи да ће преко 1000 полазника имати прилику да стиче кошаркашка знања кроз пројекат „Са кошарком до звезда“. Како то, приликом обраћања камперима, рече Златко Болић, да са Кампа оду не само као бољи кошаркаши већ и као бољи људи.