У среду 23. јуна, кошаркашка репрезентација Србије ће од 20.00 часова играти против Мексика у склопу припрема за предстојећи Олимпијски квалификациони турнир. Утакмица се игра у дворани „Александар Николић“ која ће овом приликом моћи да прими мање од 30 одсто од укупног капацитета. Улазнице се налазе у продаји путем сајта www.tickets.rs  и на свим продајним местима дистрибутера Ticket Vision.

У досадашњем току припрема, „Орлови“ су учествовали на „Акрополис купу“ у Атини, где су у три дана савладали селекције Порторика, Мексика и Грчке.

Пред последњу проверу уочи квалификација за одлазак на Олимпијске игре, селектор националног тима Србије Игор Кокошков каже:

– После турнира у Атини, остала нам је још једна провера пред улазак у балон и одлучујуће борбе за Олимпијске игре. Имаћемо накн тога још пет дана за тренинг и коначно усвајање свега онога што желимо да играмо. Прикључиће нам се још неколико играча, Мицић, Калинић, Теодосић… Они су радили у Београду, а данас ће имати први тренинг са екипом. Време нам не иде на руку, али из дана у дан се адаптирамо и трудимо да остваримо циљ, а то је пласман у Токио. Биће нам драго и да мало осетимо публику, иако у смањеном капацитету. Мислим да ће нам пријати да чујемо аплаузе са трибина и подршку репрезентацији – истакао је Кокошков.

У петак, 25. јуна репрезентација Србије ће ући у балон, док ће се Олимпијски квалификациони турнир одржати од 29. јуна до 4. јула.