Женска кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у хотелу Crown Plaza у Београду, где започиње прву фазу припрема за Светски шампионат, који ће се у септембру одржати у Аустралији.

Наше кошаркашице тренираће у хали Визура Тошин бунар, где су у плану и три пријатељске утакмице са селекцијом Турске у току следеће недеље. Потом следи одлазак у Грчку на међународни турнир, а завршетак прве фазе планиран је на Златибору где ће се обавити базични део.

Акценат раног окупљања је пре свега на додатном раду са групом младих играчица и на њиховом индивидуалном и тимском напретку.

У Београду се окупљају: Нина Богићевић, Владана Вујисић, Ана Дабовић, Анђела Дугалић, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Жаклина Јанковић, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Јована Ногић, Софија Олић, Ивана Раца, Надиа Смаилбеговић, Драгана Станковић, Кристина Топузовић, Теодора Турудић, Саша Чађо, и Маја Шкорић,.

Светско првенство игра се од 22. септембра до 1. октобра у Сиднеју.

Репрезентација Србије налази се у групи Б где ће за противнике имати Француску, Јапан, Канаду и домаћина Аустралију. Репрезентација Нигерије одустала је од учешћа на СП, а очекује се да ће је заменити друга најбоља афричка селекција – Мали. У групи А су : Белгија, Кина, Босна и Херцеговина, Порторико, Кореја и Сједињене Америчке Државе.