Женска кошаркашка репрезентација Србије у суботу (16.00-ТВ РТС2) у Истанбулу игра последњу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство које ће овог јуна бити одржано у Шпанији и Француској. Наш тим је из групе Е већ обезбедио пласман после две остварене победе против Турске и једне против Литваније и иако сам резултат дуела неће утицати на коначан пласман у групи, значај постоји, јер тријумф Србији може да донесе први шешир на жребу за Евробаскет.

– Иако знамо да смо се већ квалификовале на Европско првенство, ова утакмица нам изузетно значи да потврдимо прво место и осигурамо први шешир на жребу. О Литванији знамо да има добре и доминантне центре и брзе бекове. Наша основна одбрана ће да реши посао ако се држимо свих принципа који се траже од нас – рекла је капитен Јелена Брукс.

Србија је у Истанбул стигла у четвртак увече, а уз екипу је и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић. Наше девојке ће до утакмице у „Ахмет Џомерт“ дворани имати само један тренинг.

– Увек су нам највиши циљеви. Играле смо већ у новембру против њих. Нисмо имале довољно времена сада да се припремимо, али мислим да смо боља екипа. Вежбале смо ових пар дана и договориле смо шта и како треба да се брани и чува у рекету – закључила је Сара Крњић.

Дуел Србије и Литваније на програму је у суботу од 16.00 часова. Јуче је Турска у Истанбулу победила Литванију са 67:55. Пласман на Еуробаскет поред Србије и домаћина Француске и Шпаније до сада су обезбедиле и селекције Словеније, Шведске, Босне и Херцеговине, Белгије и Хрватске. На првенству ће играти 16 екипа.