Кошаркашки Савез Србије и компанија ВОДАВОДА данас су у хотелу „Хајат“ званично представили ново партнерство, према коме је наша домаћа вода из бање Врујци постала званична вода КСС и свих женских и мушких националних селекција, од најмлађих до сениорских, као и велики спонзор женске сениорске репрезентације Србије, која ће носити рекламу ВОДАВОДА на дресу.

Сарадњу су озваничили председник КСС Предраг Даниловић и креатор и оснивач бренда ВОДАВОДА Војин Ђорђевић, свечаним потписивањем уговора у присуству селектора женске и мушке сениорске репрезетације Србије Марине Маљковић и Светислава Пешића.

Обнављањем сарадње успостављене давних година, ВОДАВОДА се враћа у српску кошаркашку породицу и током наредног периода пружиће подршку свим нашим кошаркашким селекцијама.

Уводну реч на изузетно посећеној конференцији за медије имао је председник КСС Предраг Даниловић.

– Јако ми је драго што смо данас овде и што смо у прилици да потпишемо још један уговор. Без помоћи наших пријатеља и привреде нема ни успеха, а ни развоја кошарке у нашој земљи. Уговор потписујемо пред велика такмичења које наша мушка и женска репрезентација имају у наредном периоду. Чекају нас наредних недеља велики изазови које ћемо, надам се, успешно пребродити уз помоћ пријатеља као што је Војин Ђорђевић и ВОДАВОДА. Посебно ме радује што ће наши репрезентативци и репрезентативке пити домаћу воду светског квалитета у домаћем власништву. Хвала Војину, хвала ВОДАВОДИ што ће бити уз нас наредних година и што ћемо заједно промовисати здрав живот и здраве навике, како садашњих тако и будућих репрезентативаца.

О детаљима сарадње и заједничким плановима, који ће поред подршке националним селекцијама подразумевати значајне пројекте који имају за циљ подстрек младима да се баве овим спортом и креирање нових генерација шампиона, говорио је Војин Ђорђевић, први човек ВОДАВОДЕ.

– Баш је лепо да смо опет заједно и то најбоље говори како се осећамо. После много година опет смо уз Кошаркашки савез и наше репрезентације, мушку и женску. У прошлости смо заједно доживели много прелепих тренутака, великих успеха. Срећни смо што ћемо у овако важном тренутку, када мушку репрезентацију чекају квалификационе утакмице за Светско првенство, па и Европско првенство, а женску селекцију Мундобаскет, опет бити уз наш тим. Верујемо да ће нам данашње партнерство донети много тога лепога. Имамо изузетне појединце, тим, тренере, професионалце, са друге стране и добру вољу и намеру, жељу свих да се обрадује нација и учини нешто посебно. Верујемо да ће овај период и ово партнерство донети добре резултате свим репрезентацијама Србије.

Присутнима се обратио и селектор мушке репрезентације Светислав Пешић, који је у прошлости бележио историјске успехе уз подршку ВОДАВОДЕ.

– Када сам чуо да је ова компанија опет у кошарци, била је то једна од најлепших вести од када сам се вратио на клупу репрезентације. Као човек из производње подржавам овај бренд. Правили смо са њима велике резултате. Драго ми је што ће својим програмом и идејама помоћи и дати подстицај и женској репрезентацији и млађим категоријама. И наравно да заједно остваримо добре резултате! Пред нама су велика такмичења…

Наше најбоље кошаркашице су последњих година бележиле врхунске резултате, а селекторка Марина Маљковић је рекла:

– Задовољство ми је што могу да представим велике успехе које смо направиле. Чека нас СП у Аустралији, а тренутно смо у процесу прављења нове шампионске генерације. Поносна сам што ће овај бренд красити наш дрес. Желим срећу селектору Пешићу и кошаркашима, цела Србија ће навијати за њих.

На крају, Маљковићева је уручила Ђорђевићу дрес наше репрезентације, док је први човек ВОДАВОДЕ узвратио пригодним поклонима.