Екипа Лимана победник је првог ФИБА 3×3 Мастерса који је одржан ове сезоне у Дебрецину (Мађарска) од 29-30. августа.

Дебрецин је већ годинама домаћин овог турнира у оквиру FIBA 3×3 World Tour серије, а наше екипе га већ годинама и освајају. Овога пута је екипи Лимана пошло за руком да одбрани титулу освајача овог турнира, с обзиром да је и прошле године овде тријумфовала.

На првом Мастерсу у сезони (која је тек сада и почела због светске пандемије узроковане Ковид-19 вирусом) учествовало је 12 екипа, од којих су две биле српске – Лиман и Нови Сад. Обе екипе су успеле да се после првог квалификационог дана пласирају у четвртфинале, да би у четвртфиналу Лиман био бољи од словеначког Пирана (21:9) а Нови Сад од екипе Њујорк Харлем (21:12). На жалост, жреб је хтео да се наше екипе састану већ у полуфиналу, а пласман у финале обезбедила је екипа Лимана победивши резултатом 21:15. На путу до титуле Лиману се у финалу испречила литванска екипа Утена, коју је наша екипа победила резултатом 21:18, поневши титулу освајача првог 3×3 Мастерса у овој сезони.

За екипу Лимана на овом турниру наступали су: Стефан Стојачић, Стефан Којић, Александар Ратков и Михајло Васић. Треба нагласити да је Стефан Стојачић проглашен за најкориснијег (МВП) играча целог турнира, што је изузетно значајно због чињенице да је готово целу прошлогодишњу сезону пропустио због повреда.

Следећа два ФИБА 3×3 Мастерса такође ће због новонастале епидемиолошке ситуације бити одржана у Дебрецину и то 1-2. септембра, као и 4-5. септембра. На првом од два преостала турнира ће Србију поред Новог Сада и Лимана представљати и екипа Уба, док ће на другом турнуру уз две новосадске екипе наступати и екипа Земуна.

Све мечеве свих Мастерса који се играју током ове сезоне можете пратити на ФИБА 3×3 „ју-тјуб“ страници на адреси: https://www.youtube.com/channel/UC7LpyJP5fupiJu2CdzRQheg