Трећи ФИБА 3×3 Мастерс одржан је 4. и 5. августа у мађарском Дебрецину, а поново је титула припала екипи Лимана. Подсећамо да је Лиман освојио и први Мастерс који је одржан 29. и 30. августа на истом месту.

Изванредним играма другог елиминационог дана, екипа Лимана је дошла до коначног тријумфа. Наиме, након првог дана такмичења (квалификациони део) по групама Лиман је у групи А заузео друго место победивши монголски Уланбатор резултатом 20:16, уз пораз од изузетно квалитетне екипе Лозане резултатом 19:17. Екипа Лиман је наступала у саставу: Стефан Којић, Стефан Стојачић, Михајло Васић и Александар Ратков.

У четвртфинале је, поред екипе Лимана, пласман обезбедила (сигурним партијама првог дана) и екипа Новог Сада. Али, Нови Сад је у четвртфиналу имао за противника расположени Њујорк Харлем, који је тражио реванш за пораз који су доживели у истој фази такмичења на првом Мастерсу у сезони (Нови Сад славио убедљиво 21:12). Нажалост, у изузетно занимљивом мечу Нови Сад је изгубио резултатом 21:20, чиме је заузео седмо место на турниру.

Лиман је у четвртфиналу за противника имао „вечитог ривала српских екипа“ и освајача претходног Мастерса – екипу Риге. Убедљивом игром Лиман је славио резултатом 21:15, заказавши меч са Њујорк Харлемом у полуфиналу. Поново је уследило изузетно тврд и јак меч против америчке екипе, из кога Лиман излази као победник резултатом 20:17.

У финалу је следио дуел са прошлогодишњим главним изнанеђењем целог ФИБА 3×3 тура и екипом која је освојила бронзу на Европском првенству као репрезентација Литваније – екипом Шакиаи (Литванци су учешће на овом турниру обезбедили кроз квалификације). Лиман је још једном показао квалитет и славио са 21:15 за освајење другог (од укупно три) ФИБА 3×3 Мастерса у сезони.

Стефан Којић је проглашен за МВП играча након одличних партија које је пружио током целог турнира, док је још један Србин који наступа за екипу Џеда (Саудијска Арабија) Небојша Килијан освојио титулу победника такмичења у шутирању за два поена.

На овом Мастерсу учествовала је поред екипа Лимана и Новог Сада и екипа Земуна, која је, нажалост, учешће завршила већ након првог квалификационог дана турнира (остваривши два пораза у групи).