Женска кошаркашка репрезентација Србије у суботу, 6. фебруара од 16.00 часова у Истанбулу одиграће последњу утакмицу квалификација за Европско првенство, које ће се овог јуна одржати у Француској и Шпанији.

Противник је Литванија, а наше репрезентативке су већ обезбедиле пласман на завршни турнир, пошто су уписале две победе против Турске, једну против Литваније, док је тријумф против Албаније обрисан због одустајања албанске селекције од квалификација.

Селекторка Србије Марина Маљковић после освајања бронзе на претходном Европском првенству у Београду истакла је огроман значај у грађењу нове генерације кошаркашица, које постепено треба да замене искусније које су се са три велика такмичења у последњих шест година вратиле са медаљама. С тим у вези и свако окупљање у оквиру текућих квалификација, као и боравак на Златибору прошлог лета, она је искористила да ради са групом најперспективнијих младих играчица, а поједине су већ успеле да се изборе за шансу да понесу дрес сениорског тима.

Перспективне играчице радиће овог викенда у дворани „Визура спорт“ и неколицина њих ће се прикључити репрезентативкама које ће путовати у Истанбул и бити у конкуренцији за меч против Литваније. Позив су добиле: Теодора Турудић, Јована Ногић, Катарина Зец, Мина Ђорђевић, Милица Поповић, Марина Стојић, Софија Олић, Тина Селаковић, Катарина Јаковљевић, Вишња Стефановић, Ивана Катанић, Маша Јанковић, Мона Зарић, Снежана Богићевић, Владана Вујисић и Невена Наумчев.

Сениорска репрезентација Србије окупља се у понедељак у „Краун Плази“. До среде ће тренирати у Београду, када ће отпутовати за Истанбул, где је очекује последња квалификациона утакмица против Литваније у суботу. Наш тим је већ обезбедио пласман на ЕП.