Мушка У17 репрезентација Србије на Светском првенству у шпанској Малаги од 2. до 10. јула 2022. године играће у групи са Француском, Канадом и трећепласираном екипом из Азије!

На жребу у Малаги, коме је присуствовао потпредседник Кошаркашког савеза Србије за мушку кошарку Ненад Крстић, присутнима се пре жреба обратио председник Кошаркашке федерације Шпаније Хорхе Гарбахоса, који је поздравио званице и захвалио се ФИБА на указаном поверењу за организацију светске смотре младих талената.

Наша репрезентација жребана је из другог шешира са Литванијом, Пољском и Словенијом. У првом шеширу били су САД, Аргентина, Шпанија и Француска, у трећем четири екипе из Азије, а у четвртом Канада, Диминиканска Република, Мали и Египат.

Куглице су извлачили бивши кошаркашки асови Никос Зизис, Карлос Кабезас и Карлос Хименез, а Србија се нашла у изузетно тешкој групи са Француском, Канадом и трећепласираном репрезентацијом из Азије, чије ћемо име знати тек у јуну.

Потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић рекао је после жреба у Малаги.

– Група у којој смо се нашли дефинитивно није лака… Чекамо још екипу из Азије где се квалификације играју у јуну, па ћемо моћи да формирамо комплетан утисак. Ми смо већ почели припреме, биће то изузетно добро такмичење, наш циљ је да се што боље представимо… Имамо добру генерацију која је летос освојила Челенџер у Новом Саду иако екипа није била комплетна, тако да успостављамо неки континуитет великих такмичења… Оптимисти смо, верујемо у наше момке и њихов таленат – поручује Крстић.

Систем такмичења је такав да све екипе из групе иду у даље, у осмину финала, где одмах почињу елиминације. Наша група се укршта са Б групом, у којој су домаћин Шпанија, Доминиканска Република, Литванија и другопласирани тим из Азије.

А ГРУПА

Азија 3

Француска

СРБИЈА

Канада

Б ГРУПА

Шпанија

Доминиканска Република

Азија 2

Литванија

Ц ГРУПА

САД

Мали

Словенија

Азија 4

Д ГРУПА

Азија 1

Аргентина

Египат

Пољска