Мушка У20 репрезентација Србије почела је припреме за Европско првенство „Б” дивизије, које се од 15. до 24. јула одржава у Тиблисију (Грузија). Раније, током ове седмице, кандидати за репрезентацију прошли су сва неопходна тестирања, а данас су у дворани „Визура спорт” обавили и први тренинг.

Владимир Јовановић, први тренер У20 тима Србије, на окупу тренутно има 11 играча, план је да се по завршетку плеј-офа домаћег такмичења репрезентацији прикључе играчи из Меге и ФМП-а, њих петорица.

Сви момци који су овде јако су мотивисани да раде, да заједно остваримо резултат који је пред нама. Користићемо и добре услове које имамо и све што можемо да на крају остваримо зацртани циљ, а то је да поново ову селекцију вратимо у „А” дивизију. Одиграћемо седам контролних утакмица. Све су противници који учествују у „А” дивизији. Имаћемо заиста квалитетне ривале и прилику да се што боље припремимо – рекао је Владимир Јовановић, први тренер У20 тима Србије.

Према плану припрема, наш У20 тим током викенда ће тренирати у Београду, у понедељак путује на Дивчибаре, где ће остати до 22. јуна. По повратку у Београд одиграће и прве пријатељске утакмице – против Словеније. Затим следи одлазак у Подгорицу на јак турнир (2-4. јул). Завршни део припрема репрезентација ће обавити у Вршцу, где ће одиграти две утакмице против селекције Француске.

Пут у Тбилиси планиран је за 13. јул. На Европском првенству „Б” дивизије Србија ће бити у групи са селекцијама Финске, Албаније, Швајцарске и Словачке.

Још је рано да причамо о нашим противницима и о томе што нас очекује у Грузији. У овом периоду гледамо пре свега нас, и нашу екипу. Наравно, имамо информације и о ривалима у групи. Када за то дође време бавићемо се и тиме. Није нам важно ко је са друге стране, важно је коју репрезентацију представљамо. И поносни смо што имамо прилику да бранимо боје своје земље. На тај начин гледамо – закључио је први тренер У20 селекције Србије.

На ширем списку У20 репрезентације су:
Алекса Ковачевић – Немачка
Михаило Бошковић – Динамик
Урош Пауновић – Динамик
Војин Медаревић – Динамик
Стефан Дабовић – Динамик
Михаило Мушикић – Мега
Лука Пауновић – Мега
Петар Ковачевић – Мега
Никола Шарановић – ФМП
Никола Манојловић – ФМП
Лука Аксентијевић – Слобода
Чедомир Матић – Слобода
Богдан Зимоњић – САД
Марко Андрић – САД
Лука Матески – САД
Павле Степановић – Пирот

Стручни штаб
Владимир Јовановић, први тренер
Марко Цветковић, помоћни тренер
Миодраг Динић, помоћни тренер
Радивој Мандић, кондициони тренер
Миљан Нићифоровић, физиотерапеут
Александар Рашић, тим менаџер