Сениорска мушка 3х3 репрезентација Србије отпутовала је у престоницу Француске Париз, где ће од 10. до 12. септембра учествовати на ФИБА 3х3 Евро Купу (Европском првенству). Србија је бранилац титуле европског првака, коју је освојила 2018. године у Букурешту, потом и 2019. године у Дебрецину, а прошле године услед новонастале ситуације са Ковид19 пандемијом није била у могућности да је брани (није организовано такмичење).

За Француску је отпутовао мало измењен (подмлађен) састав у односу на екипу која је Србију представљала на Олимпијским играма и освојила бронзану медаљу. Александар Ратков, Михаило Васић (обојица играчи екипе Лиман) и Дејан Мајсторовић (Уб) су стандардни репрезентативци из Токија, док је уместо најстаријем и најискуснијем играчу репрезентације – Душану Домовићу Булуту, шанса дата младој нади и најбољем играчу (МВП) на пре десетак дана завршеном ФИБА 3х3 Мастерсу у Дебрецину – Мирославу Пашајлићу (играчу Уба).

Стручни штаб који прати екипу је следећи: тренери екипе Марко Ждеро и Данило Лукић, физиотерапеут Стојан Субашић, уз селектора мушких репрезентација Горана Војкића.

Репрезентација Србије налази се у групи А, а противници за пласман у четвртфинале ће јој бити репрезентације Белгије и Украјине. Првог дана такмичења (у петак) наш тим ће бити слободан, те ће своје мечеве играти у суботу, и то против репрезентације Белгије од 19.45 сати, па потом и против Украјине од 21.35 часова. У случају пласмана у четвртфинале, потеницијалан противник нашој екипи ће бити једна од екипа из групе Ц у којој се налазе домаћин Француска, Литванија и Аустрија.

Подсећамо да се све утакмице ФИБА 3х3 Европског првенства могу пратити на званичном ФИБА 3х3 „ју-тјуб“ каналу на адреси: https://www.youtube.com/c/FIBA3x3, као и на званичном сајту првенства: http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2021,  током сва три такмичарска дана.