Женска кошаркашка репрезентација Србије, после тријумфа над Литванијом 82:71, у суботу од 16.00 часова одиграће другу утакмицу другог „прозора“ квалификација за Европско првенство 2021. у „балону“ у Истанбулу против домаћина Турске.

– То ће бити много тежа и компликованија утакмица него против Литваније, која је била тешка сама по себи. Ипак се игра у Турској, без обзира што неће бити публике. Ми смо Турску једва савладале у Београду. Очекујем да моје кошаркашице још једном покажу добро познати карактер. Ми смо тим који је навикао на незгодне, тешке утакмице и морамо да одиграмо много боље него против Литваније да бисмо победиле. С обзиром на то да Албанија није ту, Турска се спрема само за утакмицу против нас. Стварно желе да нам врате за тај пораз у Београду и то и најављују. Одлучиће већа жеља на тој утакмици, дефинитивно… Добро се знамо. ми ћемо дати све од себе да покушамо да победимо – рекла је селекторка Марина Маљковић.

Дуел у дворани „Ахмет Џомерт“ у Истанбулу директно ће преносити РТС на Првом програму од 16.00 часова.

– Дефинитивно ће бити много теже него против Литваније, нећемо имати тај луксуз да дозвољавамо себи неке грешке. Туркиње су много агресивније, оне ће далеко боље реаговати када ми поставимо агресивну игру. Простор за грешке и опуштање који смо имали против Литваније, у суботу нећемо имати… Улог је огроман, а то је директан пласман на Европско првенство и зато ћемо све морати да будемо сто посто спремне и сконцентрисане – закључује Соња Васић.

Србија води у групи Е са скором 3-0, после тријумфа против Турске у Београду 59:56,  Албаније у Драчу 139:34 и Литваније у Истанбулу 82:71. До краја квалификације, почетком фебруара Србија треба да игра против Албаније и Литваније. Пласман на Европско првенство оствариће победници група, као и пет најбољих другопласираних тимова.

ФОТО: ФИБА