Репрезентативац Србије и најбољи играч Денвера Никола Јокић поново је, други пут заредом, изабран за најкориснијег играча сезоне у НБА лиги!

Јокић је у сезони 2021-2022 просечно бележио 27,1 поена, 13,8 скокова и 7,9 асистенција по утакмици, чиме је заслужио најбољи индекс корисности од чак 32,94.

Јокић је тако после Јаниса Адетокумба, који је био МВП 2018. и 2019. године, постао други Европљанин који се две године заредом окитио ласкавим признањем.

– Феноменалан успех! Честитам Николи у име Кошаркашког савеза Србије и у моје име ово невероватно достигнуће. Његов лични успех је сигурно мотив за велики број клинаца да заволе кошарку и почну да се баве овим спортом – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.

Никола иза себе има фантастичну сезону, пошто је током целе лиге носио Денвер на својим плећима и бележио још бољу статистику него претходне сезоне. Постао први играч у историји НБА који је у регуларном делу сезоне успео да забележи 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција. Први је на листи по броју дабл-даблова и трипл-даблова, а имао је и највећи ПЕР индекс у историји НБА лиге.

Јокић је у трци за ово престижно признање иза себе оставио центра Филаделфије Џоела Ембида и већ поменутог Грка Јаниса Адетокумба.