Баскеташи екипе Хотел Сунце, славили су на турниру РОДА првенства Србије у Лапову. На другом турниру овог успешног викенда, тим у саставу Милош Маринковић, Алекса Ристић, Никола Ташић и Марко Лонцовић, стигао је до важне победе и слота за велико финале Србије.

Баскеташки терени били су постављени на адреси Ратника Солунског Фронта, а данас су наступали само сениори. Организатори се могу похвалити квалитетним баскетом, те да је читав турнир протекао беспрекорно.

У последњем мечу на турниру, савладали су младу репрезентацију Србије, до 23 године, која је јуче у Пожаревцу уписала тријумф, те су означили крај успешних припрема пред почетак Медитеранских игара. Резултат финалног меча био је 22:15.

Шампион се може похвалити и убедљивом победом у полуфиналу, када су са 22:12 елиминисали неугодни Yарис Ганг, док је Србија са 21:12 била боља од тима KВ.

Четврфинални дуели су били нијансу неизвеснији, барем када су у питању финалисти. Хотел Сунце је резултатом 21:18 савладао екипу Свилајнца, највеће изненађење јучерашњег дана, док је Србија са 21:17 била боља од Музика. KВ је у најнеузвеснијем сусрету дана савладао ГардошБетОле, 21:20, а Yарис Ганг тим Мрчајеваца, 18:16.

И док ће млада екипа Србије бити на Медитеранским играма, сениори су отпутовали на Светско првенство, а РОДА првенство Србије се наставља идућег викенда, када ће караван бити у Kладову.

И овај турнир одржан је у сарадњи са Триглав осигурањем, Родом, Интерспортом и пивом Лашко.