Мушка јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – уписала је и четврту победу на ФИБА Челенџеру у Скопљу. У четвртом колу овог турнира тим који води тренер Владимир Ђокић савладао је домаћина – Северну Македонију: 88:73 (23:22, 21:15, 15:22, 29:14)

Последњег дана турнира – у недељу од 18 часова – Србија игра против Шпаније. Биће то дуел две непоражене екипе, који ће одлучити који тим ће освојити овај ФИБА Челенџер.

Србија је одлично почела дуел против Северне Македоније. Половином првог периода, тројкама Ђорђа Ћурчића и Илије Милијашевића, повела 18: 8. Међутим, ривал је узвратио серијом 12:2 и потпуно се вратио у игру. Иако је Северна Македонија све време претила, у другој четвртини у пар наврата и водила – чињеница је да су наши момци били ти који диктирају ритам меча.

Та мртва трка, у којој је наш тим ипак успео да остане корак испред, потрајала је до одласка на последњи мали одмор. Иако су на уласку у четврти период играли сјајну одбрану, Орлићи то нису максимално материјализовали у нападу. Па, иако су Северну Македонију свели на само један поен за више од пет минута игре у овом делу, наши момци нису направили осетнији бег.

Истовремено, нису ни дозволили, номинално, гостима на овом мечу да их угрозе.  Мало по мало, али Орлићи су постајали све сигурнији, да би у последња два минута ушли са капиталом од 10 поена – 81:71 и виђеном победом у рукама.

Петорица играча меч су завршила са двоцифреним бројем поена. Најефикаснији је био Илија Милијашевић који је убацио 21 поен, имао и 5 скокова. Ђорђе Ћурчић је додао 14, Фиип Радаковић 12, Лазар Ђоковић 11 поена, уз 9 скокова, а Јован Ристић је стао на 10 поена,али је имао и 10 скокова.

Комплетну статистку можете видети овде.