Овог викенда одржан је још један 3×3 турнир у оквиру РОДА првенства Србије, а Суботица је угостила неке од најбољих домаћих екипа.

Навикли смо да на улицама Србије гледамо врхунски баскет, па је тако било и овог пута. Суботичани су се показали као сјајни домаћини, а наши баскеташи су потврдили да су једни од најбољих на свету.

Док се репрезентација налази у Токију, где је очекују Олимпијске игре, на теренима широм Србије је готово пођеднако узбудљиво, а баскеташи Крупња дошли су нове титуле, пошто су у финалу победили Уб резултатом 21:19.

Након сјајне и узбудљиве групне фазе, у Крупањ је у полуфиналу победио Чуку (21:16), док је Уб био сигурна против Раље (22:15).

Пре него што смо се окренули финалу, атмосферу су загрејали јуниори, који су одиграли финални меч, а титула је припала Оџацима, пошто су славили против Извиђача 9:7.

Након тога уследила је борба за титулу у сениорској конкуренцији, а ту су снаге одмерили Уб и Крупањ. Посебно треба напоменути да се на терен вратио Данило Мијатовић, добро познато лице у свету баскета и освајач златне медаље на Европском првенству, са репрезентацијом Србије.

Наравно, најбољи су награђени вредним наградама. Освајачу турнира припао је чек на 100.000 динара, док је другом финалисти припао чек на 20.000 динара и спортска опрема Кошаркашког савеза Србије, коју су добили и трећепласирани.

Времена за паузу нема, већ наредног викенда смо поново на терену, овог пута у Бачкој Тополи.