После још једне успешне 3×3 сезоне у којој је наша репрезентација потврдила светску доминацију освајањем бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију и освајањем треће титуле европских шампиона, као и сјајног домаћег Рода 3х3 првенства Србије са несвакидашњим финалом на Тргу Републике, Кошаркашки савез Србије организује 3×3 Winter tour у оквиру кога је у суботу 18. децембра 2021. први на реду Новогодишњи турнир у Крагујевцу.

Овај турнир одржава се четврти пут и препознат је као највећи јер окупља све такмичарске категорије, чак десет, а истовремено се одиграва на три терена током целог дана. Очекује се да се у центру Шумадије окупи преко 400 учесника из целе Србије, као и сви релевантни чиниоци новог Олимпијског спорта 3х3 кошарке. Наиме, у хали „Шумадија Сајма“, у празничној атмосфери, биће постављена Фан зона где ће бити изложени трофеји и медаље освојени у 2021. години – олимпијска бронзана медаља и трофеј са Европског првенства. У склопу самог турнира, од 14.00 до 15.00 часова у прес сали предвиђен је новогодишњи коктел за све локалне организаторе турнира у Србији и актере 3×3 баскета у Србији, на коме ће бити проглађени најбољи у овој сезони.

Предвиђене такмичарске категорије биће ПРО Сениори, Сениори аматери-студенти, Ветерани (Бизнис лига), Сениорке, Јуниори, Јуниорке, Кадети, Кадеткиње, Пионири, Мини баскет (микс). У ногодошњој атмосфери организатор се потрудио да поред празничног дружења за све категорије кроз спонзорски пул обезбеди вредне новчане и робне награде. Сва три прва места у свим категоријама добијају медаље.

У оквиру овог Зимског тура очекују нас и турнири у Београду 23. јануара 2022, турнир у граду који буде домаћин Купа Радивој Кораћ 20. фебруара 2022. и поново у Београду 6. марта.