Женска кошаркашка репрезентација припрема се у новобеоградској хали “Визура” за квалификациону утакмицу за Евробаскет 2023, коју ће у недељу од 18 часова одиграти у Забоку против Хрватске. 15 кошаркашица вредно ради под вођством селекторке Марине Маљковић, за први дуел у новом циклусу који очекује овај подмлађени састав.

– Наша екипа је подмлађена у односу на претходно лето. Тренирамо као и увеку високом интензитету и доброј и позитивној атмосфери и спремамо се за оно што нас очекује у недељу у Забоку. Хрватска има веома младу и талентовану екипу и уз то ће имати и предност домаћег терена. Ми смо свесне да нас чека тежак посао, али ако будемо играле и пратиле оно што селекторка тражи од нас, не би требало да имамо проблема. Наш највећи адут је агресивна одбрана – истакла је Јована Ногић.

Утакмица Хрватска – Србија на програму је у недељу од 18 часова у Забоку, а директан телевизијски пренос може да се прати на Спортклубу 2. 38 репрезентација бори се за 14 места на Еуробаскету 2023. године где ће се наћи поред домаћина Израела и Словеније. Пласман ће из квалификација обезбедити 10 репрезентација – победника група, као и још 4 најбоље другопласиране екипе.

До краја квалификација играће се још два прозора – у новембру 2022. И фебруару 2023. године, када Србију очекује двомеч са Бугарском, односно дуел са Хрватском у Србији.