Мини припреме У18 репрезентације Србије одржане су у Београду, у периоду од 14. до 17. јануара 2021. године.

Репрезентација је била смештена у хотелу „Трим“, а тренинзи су организовани у сали Републичког завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку.

Тренер јуниорског националног тима Владимир Ђокић истиче да је његов стручни штаб задовољан урађеним на овим припремама.

– Мини припреме су прошле одлично, квалитетно су одрађени тренинзи, испуњен је зацртани план за тих пар дана… Момци су радили максимално, били су изузетно мотивисани. Тренирали су на правом репрезентативном нивоу, показали велику жељу и мотив да се намнетну и нађу на завршном списку. Нажалост, пет играча није било у могућности да учествује у овој акцији јер двојица играју КЛС лигу, један АБА 2 лигу, један је повређен, а један у Шпанији… Верујем да ће и они бити са нама на следећем окупљању…

Ђокић истиче да ће се наши јуниори на најбољи начин припремити за Европско првенство у турској Коњи (31. јул-8. август).

– Имамо јако добар увид у потенцијал ове генерације, тако да ћемо почетком јуна одабрати најбоље. Биће нам олакшан почетак главих припрема, јер ћемо после свих окупљања имати праву слику и направити најбољу репрезентацију за Европско првенство… – каже Ђокић.