Комеморативни скуп у част недавно преминулог Зорана Сретеновића, легендарног репрезентативца наше земље, одржан је данас у просторијама Кошаркашког савеза Србије. У великој сали на трећем спрату у Сазоновој 83, окупио се уз чланове Зоранове породице, велики број пријатеља, поштовалаца и представника медија.

Након минута ћутања и подсећања на све велике успехе које је Сретеновић остварио током своје богате кошаркашке каријере, присутнима се обратио председник КСС, Предраг Даниловић који је подсетио на заједничке успехе из 1991. и 1995. као и на године изолације и санкција које су њихову генерацију додатно приближиле и учиниле да сви живе као један.

Сретеновићев саиграч из славних дана сплитске Југопластике, Дино Рађа, причао је о њиховим данима у Сплиту, стварима које су их зближиле и посебном односу који су имали до последњег дана. У први план, Рађа је истакао Сретновићево интелигенцију како на терену, тако и ван њега, затим храброст, али и ведар дух који је Зорана Сретеновића чинио спремним на шалу у свако доба.

Потом се присутнима обратио и Зоран Стевановић, некадашњи саиграч, али и дугогодишњи пријатељ и кум Зорана Сретеновића упутивши емотивну поруку породици, али и последњи поздрав свом куму који је изненада преминуо 28. априла, ове године.

Сахрана Зорана Сретеновића, одржаће се 3. маја од 14 часова на Кумодрашком гробљу. Опело почиње у 13:30.