Данас је у „Кући кошарке“ одржана 72. седница Управног одбора Кошаркашког савеза Србије.

После усвајања Записника са 70. седнице и 71. седнице УО КСС одржане електронским путем, донесене су одлуке о формирању и именовању чланова Изборне комисије за спровођење процедуре за кандидовање и избор председника и органе КСС које бира Скупштина КСС.

Усвојен је Предлог измена и допуна Статута КСС, који ће бити прослеђен Скупштини КСС.

Овом приликом донесена је и одлука о именовању Драгољуба Аврамовића за тренера У16 мушке националне селекције, док ће тренери који су именовани у 2020. години за мушке репрезентативне селекције У18, У19 и У20 остати тренери и у 2021. години у годиштима која воде.

Управни одбор КСС расписао је Конкурс за организацију Финалног турнира Купа Радивој Кораћ за сезону 2020/2021 и Конкурса за организацију Финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић за сезону 2020/2021.

Такође су донесене одлуке о престанку чланства клубова у КСС, као и одлуке о усвајању молби кошаркашких клубова за чланство у КСС.

Овом приликом, уз сагласност Министарства омладине и спорта, одлучено је да се акти Кошаркашког савеза Србије везани за Е-спорт кошарка ускладе са актима ФИБА, како би наша земља у будућности могла да учествује на великим међународним такмичењима у Е-спорт кошарци.