Жреб за завршни турнир Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ, који ће се од 11. до 14. фебруара 2021. одиграти у Новом Саду, у великој и малој дворани СПЕНС, одржан је у студију ТВ Арена спорт, уз директан пренос.

У четвртфиналу ће се састати у четвртак од 15.00 сати Мега Сокербет – Младост Земун, од 17.00 ФМП – Војводина, у 19.00 часова Партизан НИС – Борац и у 21.00 Црвена звезда МТС – СПД Раднички д.о.о.

Победник дуела Мега Сокербет – Младост Земун ће у суботњем полуфиналу од 18.30 ићи на победника меча ФМП – Војводина, док ће бољи из меча Партизан НИС – Борац од 21.00 сат одмерити снаге са бољим из окршаја Црвена звезда МТС – СПД Раднички д.о.о.

Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.

Парове су извлачили наши бивши кошаркашки асови, који су и сами играли у овом такмичењу и освајали га, Жељко Ребрача и Зоран Сретеновић.

Гост специјалне емисије посвећене овом жребу био је и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић, који је говорио о предстајећем Куп такмичењу.

– Захвалио бих се Нишу и регионалном Кошаркашком савезу Источне Србије на одличној организацији претходних година. Хвала граду Новом Саду који нам је омогућио да се ове године Куп организује у војвођанској престоници, Кошаркашким савезима Војводине и Новог Сада, насловном спонзору Триглав осигурању и свим нашим пословним партнерима који су годинама уз нас… Нажалост, овај Куп ће бити без публике, али верујем да ће остати упамћен по организацији у овим специфичним условима. Очекујем квалитетне и занимљиве утакмице, бнека сви буду здрави, нека се такмиче и нека најбољи победи – рекао је Златко Болић.

Ове сезоне, први пут је у жребу било пет АБА лигаша, па се Борац, као најслабије пласиран након 13 кола АБА лиге, нашао у шеширу са екипама из Кошаркашке лиге Србије.

Нови Сад је последњи пут био домаћин завршнице Купа 2003. године.

Насловни спонзор Куп такмичења је и ове године „Триглав осигурање“. Жреб је одржан у складу са свим препорукама Кризног штаба у циљу спречавања ширења заразне болести проузроковане вирусом Ковид-19. Извлачење парова је обављено без присуства представника клубова и представника медија, због чега је и обезбеђен директан ТВ пренос на ТВ Арена спорт.

РАСПОРЕД ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ КУПА РАДИВОЈ КОРАЋ 2021.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ – ЧЕТВРТАК 11. 2. 2021.

15.00 (мала дворана СПЕНС): Мега Сокербет – Младост Земун.

17.00 (велика дворана СПЕНС): ФМП – Војводина.

19.00 (мала дворана СПЕНС): Партизан НИС – Борац.

21.00 (велика дворана СПЕНС): Црвена звезда МТС – СПД Раднички д.о.о.

Полуфинала и финале играју се у великој дворани СПЕНС. Полуфинални мечеви играће се у суботу 13. 2. 2021. од 18.30 и 21.00, а финале је на програму у недељу 14. 2. 2021. у 21.00.