У уторак, 22. фебруара, одржан је показни тренинг репрезентације за чланове Удружења кошаркашких тренера Србије. У склопу припрема српског националног тима за предстојећи двомеч са Словачком, селектор Светислав Пешић је отворио врата дворане „Александар Николић“ за преко 300 заинтересованих тренера који су имали прилику да се упознају са начином рада репрезентације Србије и након тренинга поразговарају са селектором о бројним кошаркашким темама.

Уз велики број младих тренера и студената, на трибинама су се нашли и афирмисани тренери, освајачи бројних титула и медаља, попут Владимира Јовановића, Александра Џикића, Слободана Клипе, Миленка Топића и Ненада Чанка.

„Наша жеља и обавеза је да се приближимо једни другима и да приближимо наш начин рада младим тренерима. Наша тренерска школа је позната, али сама игра се из године у годину мења и ми морамо да се томе прилагођавамо и да тражимо нове начине како би резултати нашег рада били добри“, истакао је Светислав Пешић који се са тренерима дуго задржао у разговору на тему мотивације играча, психолошке и тактичке припреме како екипе, тако и сваког појединца.

Репрезентација Србије ће у петак, 25. фебруара од 20:30 играти утакмицу трећег кола, прве рунде квалификација за Светско првенство против Словачке. Утакмица се игра у хали „Александар Николић“ а улазнице за овај меч се могу купити путем сервиса „Тикет Вижн“ и сајта tickets.rs