У четвртак, 16. јуна је у просторијама Kошаркашког савеза Србије одржан састанак на којем су представници свих пет српских клубова који учествују у АБА лиги упознати са програмом и планом припрема мушке „А“ репрезентације за предстојеће изазове.

На састанку су председник KСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседник Ненад Kрстић, селектор Светислав Пешић и директор репрезентације Драган Тарлаћ упознали представнике KK Црвена звезда МТС, KK Партизан НИС, KK Мега Моззарт, KK ФМП Меридиан и KK Борац са тренутним стањем на табели у квалификацијама за одлазак на Светско првенство 2023. Такође, предочена је позиција у односу на репрезентације Грчке, Турске и Велике Британије са којима ће наш тим одмерити снаге у другој фази квалификација, а која почиње већ у августу.

Истовремено, представницима српских клубова је представљен план припрема за Евробаскет 2022. као и веома изазован календар такмичења који репрезентацију очекује након Европског првенства.

Током веома конструктивне размене мишљења представника KСС са представницима клубова, донет је закључак да у циљу постизања врхунских резултата националног тима сви заједно морају учинити додатне напоре и уступке како би тим Србије у сваком датом тренутку био најбољи могући.

Свесни згуснутог календара и обавеза које пред собом нарочито имају клубови који учествују у Евролиги, сви који су присуствовали састанку су изразили слагање са констатацијом да ће само уз узајамно разумевање српски национални тим имати неопходне предуслове да се бори за највише домете.